lørdag 30. april 2011

Fredag og vindstille

I dag har egentlig vært en ganske ok dag. Jeg har sett litt på dette Bryllupet i London på Tv, og jeg kjenner at jeg faktisk syntes litt synn på den blivende hustru. Jeg håper virkelig at hun kan få bli latt i fred, og ikke blir forfulgt på samme måte som Lady Diana ble...
Jaja, hun har forhåpentligvis gått inn i det med åpne øyne:) Jeg sier bare Lykke Til!!

Som sagt har det vært en ganske så bra dag i dag... Været har vært aldeles nydelig, og nesten helt vindstille. Jeg kjennte når jeg var ute at jeg håper sommeren blir slik, da blir det helt nydelig:)
Dagen snudde da jeg kom inn og åpnet posten. Der lå det en ny regning. Inkasso. Den er "bare" på 720,- kroner, men hvordan løser jeg dette når jeg ikke har 720 kroner?? Jeg er så sliten av alltid å ha mangel på penger. Det er så tungt å aldri ha noe til overs. Jeg kjenner jeg gruer meg til strømregninga kommer....
Hadde jeg bare kunnet komme på noe smart, slik at jeg kunne hatt muligheten til å tjene litt ekstra penger.. Men jeg kommer ikke på noe. Det er så tungt.. Sitter her nå, og tårene bare triller.. Hva gjør jeg nå, når sønnen min forteller at han trenger nye joggesko i gymmen? Han har brukt hverdagsskoene sine til gymsko, og ikke turt å si fra til meg at han trenger nye joggesko, for han vet jeg sliter økonomisk. Jeg har flere regninger som står i kø, som MÅ betales, hvis ikke de også skal ende opp i inkasso.

Hva kan jeg finne på for å bedre på økonomien min?? Noen gode forslag??

torsdag 28. april 2011

Helsestasjonen

I dag har vi vært på 2-års kontroll, og Lillegutt er 90,5 cm og 13 kilo :) Han er utrolig flink å snakke, så hørselen er det ingenting i veien med:) Blir spennede å se hvor stor han blir, for han er faktisk hele 5cm lavere enn broren var på samme alder...
Vi var på helsestasjonen i en hel time. Det kjente jeg gjorde godt. Det er første gangen vi er på denne helsestasjonen, så det var mange spørsmål og mye å snakke om. Da hun gikk gjennom mappa hans lå det et kopi der fra da vi var i avisa etter brannen vi opplevde før jul. Det var godt å få høre at jeg hadde tatt riktig avgjørelse med å flytte derfra.
På slutten av timen fortalte helsesøster at de gjennomfører en spørreundersøkelse ang psykisk helse hos mor, for å kunne komme inn å hjelpe så tidlig som mulig i forindelse med depresjon og liknende. Jeg fyllte ut skjema med glede. Vi snakket litt om dette og hun syntes jeg hadde fine svar, og at det ikke er fare for depresjon her:) Det stemmer, for nå er jeg kommet til et punkt i mitt liv hvor jeg endelig har det godt med meg selv. Slik har det ikke alltid vært. Da jeg fødte eldstemann fikk jeg en alvorlig fødselsdepresjon som varte i flere år. Det var helt forferdelig å komme på helsestasjonen den gangen å fortelle at jeg var innmari deprimert, for så å få til svar fra helsesøster: "Det går over, bare ta deg sammen!!"
Det var starten på en forferdelig lang utforbakke som har tatt meg mange, mange år å klatre opp igjen. Nå, etter 14 år har jeg endelig klart å klatre opp igjen, til et nivå som gjør at jeg kan si at jeg har det bra med meg selv igjen.

Jeg skulle egentlig ikke ha Lillegutt. Da jeg ble gravid, var jeg sammen med barnefaren og jeg trodde det skulle gå greit. Han forlot meg imidlertid for godt da det var gått rett over den lovlige abortgrensen, så da hadde jeg ikke så mye valg.. Det høres sikkert forferdelig ut, og i dag angrer jeg jo selvsagt ikke en dag på at jeg ikke avbrøt svangerskapet. Men den gang var det veldig tøfft. Heldigvis var jeg klar over mine problemer, så da jeg ble alene var jeg snar med å søke hjelp. Jeg var heldig for jeg fikk hjelpen jeg trengte... 1 til 2 ganger i uka hadde jeg samtale med småbarnsteamet på Emma Hjort. Det var det som ble redningen for meg. Jeg fikk hjelp til å akseptere min situasjon, og til å endre tankegangen rundt min graviditet og den gutten jeg hadde i magen min. Jeg fikk satt ord på frykten min og mine følelser fra tidligere.
Hadde det ikke vært for at jeg fikk den hjelpen jeg trengte den gang, så hadde jeg nok ikke vært her i dag.
Så jeg er småbarnsteamet på Emma Hjort evig takknemlig for at jeg i dag er en velfungerende, optimistisk og glad mamma til to aldeles flotte gutter :)

mandag 25. april 2011

Alene med ensomheten

I dag er en litt tung dag igjen. Det er heldigvis lenge siden jeg har kjent det slik. Vi har vært ute blandt folk, og lekt i barnehagen og gjort en del hagearbeid, men likevel føler jeg meg ensom. jeg er omringet av barna mine hele dagen, og jeg snakker med og ser andre mennesker iallfall en gang om dagen, men likevel føler jeg meg ensom...
Jeg fikk høre en gang at det er stor forskjell på aleneheten og ensomheten, og siden den gang har jeg jobbet mye med det. Det har gått veldig bra oppgjennom årene, men i dag er en ensom dag igjen. Jeg kjenner jeg er tung og tom i hjertet/brystet, og jeg har mest lyst til å bare sette meg i sofaen å grine. Jeg føler meg alene i hele verden. Det er så mye jeg ønsker meg. Jeg ønsker meg en mobil som kan ta bilder og sende/motta mms, jeg ønsker å gi eldstegutt en ny mobil, og trampoline til bursdagen hans om 3 uker. Det har han ønsket seg i mange år nå. Jeg ønsker å gi Lillegutt ei lita sandkasse i hagen... men når regningene er betalt å jeg sitter igjen med minus 1500 kr denne mnd, så ser jeg ikke helt hvordan jeg skal få det til. Det er så slitsomt å ha det sånn, og jeg lurer på når det vil ta slutt..

For å prøve å dempe litt på tungheten har jeg plantet om tomatplantene i dag. Jeg er vanligvis veldig glad i holde på med planter, og jeg pleier å synes at det er gøy, men i dag følte jeg ingenting. Jeg tror bare jeg rett og slett skal gå å legge meg, å håpe på at det er bedre i morgen, at jeg ikke går inn i en depresjon nå, for det kjenner jeg at jeg ikke orker akkurat nå.

Påskeaften

I går fikk jeg ikke skrevet noe her, for min bror og kona reiste i dag tidlig, så da ville jeg bruke mest mulig tid sammen med dem .) I går var vel den flotteste påskeaften jeg noen gang har opplevd.. Det var nesten 30 grader i sola, og det var fullstendig vindstille :) Herlig!! Vi spiste kjempegodt lammelåt i går, var alle samla hjemme hos mamma. Jeg tok med kamera, men glemte jo selvsagt å ta bilde :(

I dag reiste alle sammen, så det ble stille i huset, men jeg har hatt barna til venninna mi her, så hun fikk flytta ferdig :) Det tar tid, å flytte. Iallfall når man har to stk på slep som gjør at du bare vblir forsinka med alt du skal gjøre.
I kveld har eldstemann og jeg sett på Harry Potter og Ildbegeret. Det er faktisk en ganske bra film. Vi har poppet popkorn og tømt i oss siste rest av påskegodis ;) Men nå er det natta! I morgen kommer en ny dag, og nå er jeg faktisk veldig trøtt, så det skal li godt å komme under dyna :)

lørdag 23. april 2011

Nyyyyydeeeeliii dag :)

I dag kan jeg vel påstå at sommeren kom kasta på oss :) Det har vært en skikkelig deilig dag. Lillegutt lå hos mamma fra i går til i dag, så jeg fikk sove så lenge jeg ville i dag.. Jeg våknet litt før kl 10, men tenkte at jeg vill sove bare "litt til" så da endte det med at jeg sov til kl 13...!!! Følte meg helt surr i hodet når jeg våkna, men kjære vene hvor godt det var!!!

Jeg måtte jo gå ut i det herlige været. Så fikk jeg pusset noen vinduer før jeg la meg langflat ut i sola :) Det er så herlig å kjenne at jeg får påfyll av D-vitamin..

Så har jeg fått meg et oppussingsojekt. en del til en gammel veggseksjon som jeg skal male å sette i stua:) Mest fordi jeg trenger oppbevaringsplassen. Det blir spennende å se om jeg får den slik jeg vil. Skal kjøpe litt maling i morgen.
Ellers så har det faktisk vært så vindstille her i dag at vi har spillt badminton. Det var skikkelig gøy :) Så kommer det en dag i morgen hvor påskeeggene skal være på plass :)

fredag 22. april 2011

Har vært på Vietnamesisk Restaurant i dag :)

Ååååhhh, i dag har vi vært på restaurant å spist:) Vi var så heldige at min bror tok hele familien ut på rastaurant for å feire at han og hans kone har 1-års bryllupsdag neste lørdag. Det er ikke ofte vi er ute å spiser, derfor blir det satt veldig stor pris på når det først skjer. Jeg spiste en kjempegod Entrecote, og ble skikkelig god og mett. Jeg glemte jo selvsagt å ta med meg kamera :( Jeg er ikke så inne på dette, med å skulle ta alle bildene til denne bloggen min, og jeg vet at det er kjedelig å lese en blogg uten bilder, men sånn er det nå en gang akkurat nå, så jeg får legge kameraet i veska slik at det er med på det meste, så er det bare å huske å ta det fram i de spesielle øyeblikkene :)

onsdag 20. april 2011

NAV slutter ALDRI å imponere.....

I dag har vært en laaaaaaang, men god dag:) Da jeg sto opp i dag tidlig fikk jeg skikkelig Los Angeles feeling!! Det var allerede 15 grader, og mye tåke pga luftfuktigheta, men man kunne se at det kom til å bli en skikkelig flott dag, og det ble det :))

Halv 11 kom venninna mi inn døra med hennes to barn. Jeg skulle passe dem i dag, for hun skulle flytte hvis alt gikk i orden.
Det begynte med at hun ikke fikk overgangsstønaden utbetalt av NAV på fredag, fordi hun dama hun hadde vært på møte med ikke hadde meldt fra at hun møtte opp på møtet, så da ble utbetalingen stoppet. Der satt hun og gikk helga i møte med 4 unger, uten penger... FANTASTISK!! Heldigvis skyldte jeg henne noe, som hun fikk tilbake, så hun ikke gikk helgen helt blakk i møte. Hun gikk på nav på mandag, å spurte hva som var hendt, og fikk søkt om sosialhjelp. Hun kan jo ikke være en påske uten penger, samt at hun skulle betale husleie for resten av april og hele mai før hun fikk flytta inn i ny leilighet. I dag fikk hun svaret fra NAV, og det føyer seg jo bare inn i rekken... Hun fikk 2790,- kroner til hjelp for å dekke husleia. Det sto i vedtaket at de (NAV) forventet at hun kommer til å motta overgangsstønaden noen dager etter påske, så hun kunne betale litt av husleia nå, og resten når utbetalinga kommer!!! Det er til å eksplodere av!! Det står BÅDE i den nye husleiekontrakten hennes OG hun hadde en avtale med ny huseier at leie skulle være inne på hans konto FØR hun fikk flytte inn. Hun hadde sagt opp på gammelt sted, og skulle flytte inn i dag...
Jeg kjenner jeg bare blir oppgitt over NAV, at de kan holde på på den måten der! Da sto hun der da, uten sted å bo, og uten penger til å betale husleie...
Hun snakket med ny huseier, og forklarte situasjonen, men han sa han ville ha penger på konto før hun kunne flytte inn, da han hadde meget dårlig erfaring med tidligere leietaker hvor han hadde vært snill å gitt litt slækk. Det er jo forståelig det, men hva gjør man da??

HELDIGVIS i dette tilfellet, klarte hun å få lånt seg penger, slik at hun kunne betale husleie kontant, for om hun hadde overført pengene ville jo ikke de vært på konto før over helgen likevel, pga alle helligdagene, så da hadde hun jo vært like langt...

Dette får meg stadig til å tenke på alle som sitter å møter samme motgangen på NAV, som bare resignerer. Som ikke har noen til å hjelpe seg, eller søke støtte eller husrom hos. Jeg synes det er så skammelig at jeg rett og slett skjemmes over å være Norsk...
Å det som virkelig provoserer, er at ingen på NAV får noen som helst form for tilsnakk når de gjøre feil, så de har jo ingen kontrollrutiner på at de som er ansatt der faktisk gjør den jobben de er satt til å gjøre. Hun dama som er skyld i dette, det er jo ingen som kommer til å fortelle henne det, eller stille henne til ansvar for den særdeles grove feilen hun har gjort, så hun står jo fritt til å gjøre den igjen, og igjen, og igjen, og igjen...

En ting er at NAV mangler kontroll over sine flerfoldige tusen arbeidssøkere, men de mangler også fullstendig kontroll på alle sine ansatte....

Heldigvis ordna det seg for venninna mi denne gangen, så nå er broren min og eldste sønnen min å hjelper henne å flytte. Jeg er det eneste mennesket hun kjenner på over 30 mils omkrets, så da var det godt å kunne sende henne en melding om at begge barna nå sover godt, og at hun kan komme å hente dem i morgen :) (De to andre barna reiste hjem til sin far i går)

Det er så godt å kunne gå å legge seg, å vite at jeg har hjulpet et annet menneske, bare med å ha overskudd å kunne stille opp :)

tirsdag 19. april 2011

I dag er jeg skikkelig god-sliten :) Jeg har passet på barna til en venninne av meg, så hun kunne reise til flyplassen  med tog å sende sine to døtre hjem  fra påskeferien, slik at det skulle bli lettere for henne med tid, reising, osv.. Det føles skikkelig godt!!! Barna var i utgangspunktet veldig skeptiske til at jeg skulle passe dem, for de synes jeg er "så streng". Hihi, da må jeg le litt, for jeg er vel bare flink til å sette ned foten, ikke ha slingringsmonn, og holde klare regler. Og det er det jo ikke alle som er vant til...

Jeg har valgt å legge meg på linja hvor ja = ja, nei = nei og Kanskje = da kan vi diskutere det. Jeg har funnet ut at det faktisk ikke er så vanskelig. Det er mye mere slitsomt med "nei,nei,ja" metoden synes jeg, og jeg har prøvd ut begge to :)

Jeg synes oppdragelse på barn er relativt viktig, så da har jeg kommet til at retningslinjer kan være en grei ting å ha.
Jeg skal passe dem i morgen også, for da stenger barnehagen tidlig, og venninna mi skal flytte inn i ny leilighet. Jeg synes det er veldig givende, for da får Lillegutt noe annet å tenke på, enn å bare henge i skjørta mine å sutre seg gjennom dagen.. Så her er det vinn-vinn for alle involverte ;)
I dag har vært nok en herlig dag :)) Har vært i Oslo sammen med min svigerinne å handlet babyutstyr:) Vi kom hjem med kombivogn, seng med sengehimmel, masse sengetøy, babygym og diverse, så det eneste hun mangler nå, er stellebord, og det var fordi vi ikke fikk plass i bilen :/ Men hun er VEEEELDIG fornøyd, og jeg er veldig fornøyd (selv om jeg kjente at jeg ble litt "babysyk" igjen da....)
Mmmmmmmmmmm, så deilig det er å handle inn nytt til babyen, og ha penger til det!! Der er en stooooor forskjell på å være alene og på å være to... Men sånn er det nå engang lagt opp i dette samfunnet, så da må man bare finne seg i det...

Hele dagen i dag har gått med på å være i Oslo, men siden jeg har besøk av min bror og kona hans, så fikk jeg tid og mulighet til en liten avstikker på brygga i kveld, med en deilig kopp kaffe sammen med en venninne. Hun bor her nede helt alene med sine to yngste barn, og kjenner bare meg, så nå når hun har to av sine eldste jenter på påskebesøk beordret de henne ut av huset, og når det klaffet slik at vi begge kunne ha barnevakt på samme tid, reiste vi på byen å tok oss en kaffe. Bare for å se andre mennesker. Det er utrolig deilig å kunne gjøre noe slikt. Når man bare  går hjemme og "tråkker oppi sine egne barn" setter man UTROLIG pris på å kunne se andre mennesker iløpet av et par timer ;)
Det er ikke en luksus alle har, så jeg vet å sette pris på den når jeg har mulighet....

Ellers i dag har jeg hatt med meg min svigerinne på lunch på en flott kina-restaurant på Rådhusplassen, som hun spanderte. Det var veldig, veldig godt. Og hun har aldri vært i Oslo før, så det var gøy å kunne vise henne de forskjellige fasiliteter byen har å by på, selv om det bare var en dagstur. Jeg kjenner at her i Norge er det nok Oslo som ligger mitt hjerte nærmest... Jeg er liksom litt sånn storbyjente.. Men nå bor vi nå ikke i Oslo lengre, så jeg setter utrolig stor pris på de gangene jeg kan besøke den vakre hovedstaden vår....

søndag 17. april 2011

I dag har vært en aldeles nyyydelig dag :) Det har vært godt over 20 grader, og sol fra skyfri himmel:)
Så da tok vi med oss hele gjengen å dro i en park rett her borte, så Lillegutt fikk sparket ball og Storegutt fikk klatret i trær :) Det var veldig deilig:)
Da vi kom hjem lagde jeg ferdig kyllingfrikasséen jeg starta på i går, så vi hadde til middag i dag. Det var kjeeeeeempe godt!! Jeg hadde oppi gulrøtter, kålrot, brokkoli, sjarlottløk, vanlig løk og hvitløk. Min bror sa det var den beste (norske) maten han har spist på årevis, og han har jobbet flere år som kokk, så det er absolutt et kompliment å ta med seg:)

Det er litt vanskelig med denne vårlufta da, med ørene til de små. I dag kom det trekk på ørene til Lillegutt, å trekk = ørebetennelse :( Ja,ja, håper det går over snart :)

I morgen kommer en ny dag og det er starten på den stille uke, å da skal jeg ut å handle barneutstyr sammen med min svigerinne :) Det gleder jeg meg veldig til. De venter sitt første barn i slutten av juni, så det blir innmari stas:)
Ses i morgen ;)

En Herlig Dag:)

SÅ var nok en dag over.... :)
I dag kom min bror og svigerinne på påskeferie, og det var veldig trivelig. Vi har gledet oss lenge til de skulle komme, så Lillegutt var i Ekstase når de endelig kom inn døra:) De skal være her en hel uke, så da får vi bare være flink å finne på ting.
I dag har det vært et fantastisk vær, men Lillegutt er jo selvsagt ikke i form, så vi har vært mye inne. Han fallt å slo leppa si skikkelig i dag, fikk skikkelig verandaleppe. Han skulle få makaroni i matboksen sin, for han elsker å spise av matboks, og da den var ferdig skulle jeg kjøle den ned litt, så jeg gikk ut på trappa å lufta den litt, som jeg alltid gjør med varm mat. Men han hadde det så travlet, at da han klatret ned fra tripp-trapp stolen, så fallt han med ansiktet rett i gulvet :(

I dag har vi hatt deilig fiskemiddag, og nå holder jeg på å forberede kyllingfrikassé til i morgen. Min svigerinne er fra Fillipinene, så hun har aldri smakt det før:) Det er litt gøy at jeg kan lage litt mat som hun ikke har smakt før, slik at det ikke er bare henne som varter opp for oss :)

lørdag 16. april 2011

Da går vi inn i påsken...

...og det kjennes veldig godt...

Endelig er vi kommet i orden i vårt nye hjem. Jeg er litt sånn at jeg trenger litt tid før jeg henger opp bilder på veggene og lager masse stæsj rundt meg , og jeg har sittet i flere dager å lurt på hvor jeg skal henge forskjellige bilder på veggene her.
I dag hadde jeg lovt guttene at jeg skulle ha med is hjem til dem, når jeg var å handla i butikken, og kjørte bestemor hjem. Når jeg hadde kjørt bestemor hjem var det midt i rushen, så jeg valgte en annen vei hjem, og kom da på at jeg hadde glemt å kjøpe is... Jeg kjørte forbi ICA MAXI, å stoppet der for å kjøpe iskake.. Å der så jeg det! Hva jeg skulle ha over tvn :)
Jeg fant denne nyyydelige klokken til en billig penge, og ved siden av stod det noen bilder, så jeg valgte
dette å henge over sofaen...
Det ble utrolig fint.. Å nå når jeg har fått opp de to, så kom plutselig hele resten av stua på plass også:)
Det er så deilig meg alt som er unnagjort ;)

fredag 15. april 2011

Gjeld, gjeld, gjeld...

Puh, I dag har jeg vært hos min berømmelige gjeldsrådgiver igjen.. Henne jeg fortalte om for noen dager siden. Jeg var innom på mandag med alle papirene hun ba meg om, så skulle hun endelig skrive dette gjeldsforslaget av et brev og nedbetalings forslag.. Da hun regnet sammen mine inntekter og utgifter, kom jeg faktisk ut med å bare går litt over 3000 kroner i underskudd hver mnd...  I følge statens beregninger på hva vi har i utgifter og inntekter, da... Men jeg ser ikke på det som en utfordring, for jeg har hatt inntekter lavere enn statens satser i all tid. Det er ikke det som er greia, greia her er at hun kjefter på meg for at jeg har bil... Je ghar nettopp bvært grise heldig og fått kjøpt en topp strøken bil, 2000-modell, til 15000kr. Kjøper inkluderer til og med reparasjoner på bilen, og JA; dette har jeg skriftlig.. Vi er avhengig av bil, for jeg har tenkt å starte på skolen til høsten. Nettopp for å kunne betale ned denne forbaska gjelda mi over tid.. Så har jeg fått bhg plass ca 5 kilometer sørover i forhold til hvor vi bor, og jeg må kjøre i totalt mptsatt retning for å komme til skolen. Jeg har sjekket buss, men jeg bor i en kommune som forventer at du har bil, så dersom jeg skal busser komme rjeg til å komme over 1 time forsent på skolen hver dag, og hva er da vitsen med å starte??

Så sier hun, at det er ikke sikkert at disse gjeldsfolka går med på at jeg skal studere, for det kreves at jeg skal gjøre mitt ytterste for å betale tilbake gjelden min, så da kan det kreves at jeg skal jobbe de neste 5 årene for å betale gjelden min, for så å få meg en utdannelse.... Har du hørt noe så innmari idiotisk teit???
Det første jeg spør om da, er HVOR I ALL VERDEN SKAL JEG FÅ MEG EN JOBB MED GOD NOK BETALING UTEN UTDANNELSE ??? I tillegg til at jeg kan si at jeg kommer ikke til å få meg noen  utdannelse hvis jeg ikke tar den nå, for jeg er nødt til å benytte meg av overgangsstønaden, hvis ikke kommer jeg aldri til å ha råd til å gjennomføre en utdannelse...
Nei, du snakker om bakvendt system. JA, jeg vet at det er jeg som skylder penger. Men jeg har også mine grunner til hvorfor min situajon er nettopp slik den er.

Uansett, jeg kommer til å begynne på skolen, så får de si hva de vil, for jeg har ikke noe de kan komme å hente likevel.

Jeg gjør det jeg kan for å få meg en utdannelse, slik at jeg får meg en jobb med en lønn som BÅDE ivaretar gjelda mi OG barna mine, så får de folka der bare reise sin egen sjø i mellomtiden... De har latt meg segle alene i flere år, så da kan jeg la dem selge noen år, de også....

torsdag 14. april 2011

NAV = INKOMPETANSE

Det er en tragedie at NAV enda ikke fungerer slik det "er ment til å gjøre" fra stortingets side. I dag kunne jeg ha kald..... han derre trøndern som kom på dette idiotiske opplegget!
Jeg hadde time i dag kl 10 for å evt søke sosialhjelp. Da jeg var der på mandag, fikk jeg beskjed om at barnetrygden skulle kommet på tirsdag, så da sa jeg at om den kommer, så trenger jeg jo ikke nødhjelp. Men jeg har masse annet jeg trenger å snakke om, bla at jeg har søkp på høgskolen til høsten, når kan jeg søke kontantstøtte ol. Da fikk jeg beskejd om at det menneske jeg skulle komme til i dag kunne jeg spørre om alt, for det hadde kompetanse til å svare...
Ja,ja, jeg møtte opp til timen, og kom inn på kontoret. Så spør mannen hva han kan hjelpe meg med. Jeg forteller om barnetrygden, og at den selvsagt ikke er kommet, og spør om overgangsstønaden kommer på fredag, og om han kan fortelle meg hvor mye jeg får utbetalt der. For hvis den kommer på fredag, så har jeg fått lånt meg 100kr til melk og bleier, så da klarer jeg meg til da. Så går han inn på systemet å ser. jo, barnetrygden ligger for utbetaling, den, så den kommer snart og overgangsstønaden kommer og et eløp på ditt og et beløp på datt... og slik fortsatte han. Så begynte jeg å spørre om skole? Nei, det hadde han ikke kompetanse til å svare på, det måtte jeg spørre om ute i skranken. Hvorfor har dere tatt bort småbarnstillegget mitt? Hvorfor er ikke klagen på redusert overgangsstønad behandlet? Når kan jeg søke kontantstøtte? Nei, dette kan jeg ikke svare på, så siden du ikke trenger sosialhjelp, så må du gå ut i skranken å snakke med dem.
Som sagt, så gjort... Der spør jeg igjen: Nå er det to saksehandlere her som dier at barnetrygden skulle kommet i går, eller kommer i morgen, Hvorfor det??? Nei, svarte damen, den kommer ikke før 30april, som vanlig den... NETTOPP!! GRRRRRR...
Kan du se om klagen min på overgangsstønad er behandlet? Dere har kommet fram til at dere skal trekke meg 4000kr men situasjonen har endret seg, så jeg har levert klage. Er den behandlet, og hva får jeg utbetalt? Eehh, klagen er mottatt og du får 4000 mindre enn normal overgangsstønad... SUKK! javel, når vil den bli behandlet da? Nei, det vet jeg ikke.....
Ok, når kan jeg søke kontantstøtte? Nå med en gang... Så da fyller jeg ut skjema og søker om dette. Hvorfor har dere tatt bort småbarnstillegget på barnetrygden min? Hmm, skal du ha det? vhor lenge skal du ha det? nei, det vet jeg ikke, det er det bare Unni som kan svare på og hun er ikke her.. Ok, så det er bare Unni som har med det å gjøre? Ja, og hun er ikke her, så da må du skrive skriftlig klage... Jeg blir imponert over at det er bare ETT ENESTE MENNESKE på hele NAV som kan svare meg på dette i en kommune med over 20.000 innbyggere... Men jeg skriver skriftlig klage..
Jeg har søkt på skole i forhold til overgangssrønad, og trenger å snakke med noen om det? Ja, det er også UNNI som er den eneste som har noe med, ås da kan du få time 2 mai...
Jeg brukte over en time på å skrive klager og søknader der i dag, for så å komme hjem å finne et brev i posten om at klagen på overgangsstønaden min er tatt til følge, så full overgangsstønad vil bli utbetalt i løpet av de 10 nærmeste dagene... ER DET MULIG ??? Den ene vet jo ikke hfva den andre gjør, og alle gir forskjellig beskjed! Disse to karene som var så påståelig å fortalte at bt er rett rundt hjørnet, hvorfor er det ingen som forteller dem at de gir ut feil info??? Det er fryktelig frustrerende å forholde seg til et system dom overhodet ikke fungerer. Den ene vet ikke hva den andre gjør, og alle ser ut til å ha forskjellig tilgang på forskjellige systemer, så i bunn og grunn: hvis du ikke kan hjelpe deg selv, så kan iallefall ikke NAV bidra! !

onsdag 13. april 2011

Match.com vs Sukker....??

Ahhhh, jeg kjenner at det krivler litt i magen, av spenning...
En venninne fikk meg til å åpne en profil på sukker for et par uker siden, da hun synes det er på tide at jeg finner meg en kjæreste.. Hun mener jeg har vært singel for lenge :) Det er ikke noe jeg går å tenker på til daglig, for dagene går jo i ett, men jeg hørte på henne, og opprettet en profil. Dette er noe jeg ikke har vært med p før, så hun veiledet meg bårde i tekst og bilde. Jeg må innrømme at jeg synes det er litt skummelt å skulle "utlevere seg for hele verden" på en slik måte, derfor har jeg skrevet veldig generelt, og har bare bilde av litt av ansiktet.
Jeg fant fort ut at sukker ikke var noe for meg. For det første fant jeg ikke noen jeg synes var interessante, og for det andre mottok jeg litt for mange slibrige mailer... Så da tenkte jeg at jeg kanskje skulle prøve match.com istedenfor, det virker litt safere.. Som sagt så gjort..
Og så langt har dette vært gøy :) Etter bare en dag var det mange som hadde prøvd å kontakte meg, og sendt meg mail ol, men siden jeg ikke er betalende medlem er det ikke alle mailene jeg fikk lest. Men jeg fikk se profilen til dem som hadde sendt meg mail. Og der fant jeg en som virket veldig tiltalende, både i det han skrev og det jeg så på bildene... Så da sendte jeg en mail til han, og slik har vi fortsatt. Vi "snakker" godt sammen, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å sjekke profilen min, om han har sendt meg noe... Det er en uke siden vi snakket med hverandre første gang, og jeg kjenner allerede at jeg begynner "å bli avhengig" .
Så jeg har bestemt meg for å ta det helt med ro, å se hvor det bærer, så kan jeg kose meg underveis:)

tirsdag 12. april 2011

NAV er den største vitsen vi har...

ARG!! Jeg kjenner at jeg blir liten smule frustrert over dette fantastiske velferdssystemet vårt... Som jeg nevnte på fredag, så så jeg meg nødt til å "gå på sosialen" i dag, siden jeg ikke fikk den bostøtta jeg skulle fått.. Så da gjorde jeg det i dag, men det viste seg jo fort at der var det ingen hjelp å få.. For det første fikk jeg beskjed om at vi kom til å klare oss, for barnetrygden kommer jo i morgen! WHAT??? Siden når har barnetrygden kommet 12 april?? Spurte jeg, men han sto hardnakket på sitt, og påsto at den var kjørt til utbetaligng på fredag, så da skulle jeg ha den på konto i morgen, men hvis det absolutt var krise, så kunne jeg få en time neste onsdag for å søke om nødhjelp til livsopphold... HVILKET SAMFUNN ER DET VI LEVER I????
Ok, så la oss si at vi får barnetrygden i morgen... men hvorfor har dere da stoppet småbarnstillegget mitt på over 600kr, når jeg har krav på det til ut desember i år?? Nei, det kunne han ikke svare på, og sendte en mail til en annen saksbehandler som skulle ringe meg når de hadde et svar.... S spurte jeg om de hadde ordnet med overgangsstønaden min nå da, som de hadde funnet ut at de skulle trekke meg over 3000 kroner fra i april mnd. Joda, klagen var mottatt, men han kunne ikke love hvilket beløp jeg kom til å få utbetalt, så jeg måtte bare følge med...

Jeg bare blir så innmari sliten over dette systemet som overhode ikke fungerer til det beste for brukeren på noen som helst måte, så jeg kjenner jeg gleder meg til den dagen jeg kan stå 100% på egne ben, selv om det er litt fram i tid, slik at jeg slipper alt dette forbaskade styret det er å være avhengig av nav. Nå orker jeg snart ikke å sloss mer...

mandag 11. april 2011

Lillegutt lagde en aldeles liten vannlekasje...

I dag har vært nok en nydelig dag, og vi har vært ute å gått tur og sparket ball i flere timer:) Det er så godt å være ute når man kan! Har vært i fjæra å sett på steiner, blåskjell og krabber, og oppdaget nye ting med livet i naturen:)
Lillegutt sto opp med feil fot i dag, og det må jo være lov, men han blir så trøtt av all den friske vårlufta, at han fikk formiddagsluren sin tidligere enn vanlig. Han ble mildt sagt rasende! Jeg gikk jo å satte meg ute, så hører jeg plutselig "DUNK"! Da kasta han vannflaska si i gulvet, skikkelig hardt. Ja,ja tenkte jeg, jeg får ta den etterpå. Jeg gikk inn etter en stund, å da hører vi plutselig en skikkeli sildrelyd i taket. Eldsttemann sier; mamma, han tisser!! Det hørtes viskelig slik ut, men det var jo umulig, for han var jo stille og hadde bleie på.. Jeg kommer opp å ser at han har kasta flaska så hardt i gulvet, at lokket har skrudd seg opp, så endel av vannet har rendt ut... Jeg tørker opp, så hører jeg nedenfra: MAMMA! Det drypper fra taket!!!
Huff, hva gjør jeg nå, tenkte jeg og så for meg den reparasjonen på dette her...

Jeg løper å henter huseier som kommer å ser på det hele, og kan berolige meg med at dette er ingen fare, dette kommer til å tørke opp :) PUH! Det var godt, sa jeg, men det blir siste gang han får flaska med seg i senga...
Neida, sier huseier: dette er et brukshus. Han er et lite barn og trenger å utfolde seg, så det skal du ikke tenke på! Huset er forsikret, så da er alt i orden:)

Tenk å ha slike huseiere?? Jeg synes det bare er helt fantastisk, og kjenner at jeg trives bedre og bedre på denne flotte plassen:)

søndag 10. april 2011

Vår i lufta :)

Åh... I dag har vært en deilig dag:) Helt vindstille, å stekende sol! Håper at sommeren kan bli sånn, for da tror jeg at vi flytter ut i telt i hagen;)
Siden det har vært et så nydelig vær i dag, reiste vi til en barnehage for å leke litt..
Å når vi kom hjem, måtte jeg ta et bilde for å dele den nydelige utsikten min med dere:)
Er det ikke vakkert? Når det er så lite vind at havet står i ro??
AAAAHH... Kan nesten ikke ha det bedre enn på slike dager som i dag;)
Da vi kom hjem fra bhg, ble det kjøttdeig med pastaskruer til middag. Det satte vi stor pris på, alle tre, da vi var skikkelig sultne etter flere timer ute i sterk vårluft:)
Håper at morgendagen blir like vakker:)
Godnatt!

lørdag 9. april 2011

En papirkrone og to tomater...

Det gjorde meg skikkelig godt å "få tømt meg" i går... Det er utrolig god terapi å skrive ut frustrasjonen sin :) Det at jeg fikk skrevet alt i går, gjorde at jeg kunne gå å legge meg uten å ligge våken å gruble i timesvis.
DET gjorde godt, det :D
Så når jeg hadde fått blåst ut litt, var det på tide at lillegutt sto opp etter formiddagsluren sin. Her var en forferdelig vind i hele går, så selv om sola skinte, var det umulig å være ute. Derfor laget jeg en krone til lillegutt. Han har ønsket seg en krone så lenge! Så da gikk jeg i skuffen å hentet litt blått papir, en saks og stiftemaskinen, å vips; så var krona ferdig. Gjett om det var en som ble glad da?? Han gikk med den resten av dagen, og fikk til og med sove med den da han la seg for kvelden:) Da blir jeg glad, når jeg ser at så lite skal til, for å glede SÅÅ mye :) Det gir en ubeskrivelig god følelse inni meg.
Så denne lille krona var det som skulle til for å snu dagen til oss begge, er det ikke utrolig ?? : D

Da vi våknet opp i dag tidlig, skinte sola, det var fredag, og alt var lykke, for både lillegutt og meg. Trodde jeg...
Da jeg sjekket kontoen viste det seg at jeg ikke hadde mottatt bostøtte... Vi reiste på kommunen, og der får jeg vite at jeg ikke har fått innvilget bostøtte pga forskjellig opplysning på bostedsadresse og folkeregistrert adresse 1 mars. Jeg kjenner jeg må puste dypt ned i magen for ikke å bli overilt frustrert, for dette vet jeg ikke stemmer. Jeg meldte adresseendring på nett, fom 1/3-11. Det fikk jeg beskjed om at skjema var sendt, og ikke noe mer. Ca 10 dager senere får jeg brev i posten om at de ikke godtar flyttemeldinga mi fordi jeg ikke har sendt med leiekontrakt ! ! Dette opplyser IKKE folkeregisteret noe om på sine hjemmesider. Jeg måtte da legge ved leiekontrakt fordi jeg sto registrert som arbeidssøker i den kommunen vi flyttet fra. (Vi har flytta ca 2 km, men det er fortsatt inn i en ny kommune) Jeg reiste masse mellom disse to kommunene, og fikk bekreftelser på alt jeg trengte, slik at alt skulle være i orden for bostøtte denne mnd. Begge kommuner mente det var det, men likevel får jeg altså avslag. Det som er litt pussig, er jo at jeg for noen dager siden mottok bekreftelse på registrert flytting 1/3 fra folkeregisteret, men dette har da ikke husbanken fått med seg. Dama på kommunen var veldig hjelpsom, så hun kontaktet husbanken og styrte og ordna, før hun ringte meg å sa: "Du kan regne med å få utbetalt bostøtte for mars mnd tidligst 20 april!!!"
Jeg blir så innmari frustrert, for det er så unødvendig! Her er det penger som jeg forventer å få utbetalt, og er totalt avhengig av, så kommer de ikke når jeg trenger dem?? Hadde det vært andre veien, så hadde de vel stått på døra mi for å kreve dem tilbake asap... Så det jeg må gjøre nå, er å finne flyttemeldinga fra folkeregisteret og avslaget fra husbanken, å dra på sosialkontoret på mandag å be om nødhjelp.. Vi klarer ikke leve på 56kr fram til overgangsstønaden blir utbetalt en gang før påske, så de er jo bare nødt til å hjelpe meg??

Ja,ja.. Vi måtte finne på noe i dag også, for å løfte spiriten litt, for det blåste enda mer i dag enn i går, så å være ute var ikke noe hyggelig. På vei hjem fra kommunen stoppet vi på Rema1000 å kjøpte to tomater til kr 3,50,- reiste hjem og tømte dem for frø. Så planta vi dem i to potter, å satte dem i vinduskarmen :) Da var det en som koste seg! Han fikk grave moll og skikkelig ordne sammen med meg, så nå er vi bare spente på om det kommer til å gro. Vi må jo sjekke hver dag om vi ser noe som dukker fram over all blomsterjorda tilslutt :)
Jeg vet at vi ideelt sett er en god måned forsent ute med å plante til riktig tid, men det gjør ikke noe, for vi bare trengte noe annerledes å gjøre, så venter vi på resultatet i spenning :)
Bilder kommer etterhvert ;)

torsdag 7. april 2011

Der er ingen Gullgruve å være enslig forsørger...

Jeg skjønner meg ikke på alle som sier at de som er enslige forsørgere ikke har noe å klage over, for de får stønader Både i hue å rævva, så det MÅ jo lønne seg å gå hjemme med barn ! !
Først vil jeg bare si at jeg er enslig forsørger for to stykker, og jeg går hjemme for tiden. Ikke for at jeg har så innmari lyst, men fordi jeg må. Mitt yngste barn har astma, og er veldig mye syk. Dette har resultert i at han ikke kan gå i barnehage lengre, fordi det rett og slett er for stressende for han, og han er mer hjemme enn han er i barnehagen. Etter samtale med veileder der, så jeg meg nødt til å ta han ut. Da sparer jeg iallfall en sårt etterlengtet tusenlapp i måneden. Som enslig betaler man husleie og alle regninger selv. Man har ingen å dele dem med. Når mine utgifter og inntekter legges sammen, så har jeg 2300,- kr for lite i følge livsoppholdsberegning Hver Eneste måned. Nei, her er ingenting å kutte ned på. Vi reiser til sverige for å handle mat, for i det hele tatt å kunne ha middag på bordet flere dager i uken. Jeg har ikke økonomi til å handle kyllingfilet og kjøttdeig i norge, for ikke å snakke om fisk!
Vi bor oss ihjel, Ikke fordi vi har så stor plass, men fordi det ikke finnes noe rimeligere å få på markedet. Nettleien på strømmen tar også et stort innhugg i økonomien, noe jeg ser på som snikskatt fra den norske stat.
Da mitt eldste barn var liten, ble jeg veldig syk. Dette førte til at jeg ikke klarte å betjene mine regninger, eller mitt studielån. Etter at jeg har klart å krabbe meg tilbake til samfunnet, har jeg bare hatt vikariat og dårlig betalte jobber, noe som igjen har gjort at jeg ikke har hatt mulighet til å betale ned min gjeld. Jeg søkte en gang om gjeldssannering pga min psykiske helse, og vanskelige økonomi. Den gang fikk jeg til svar at jeg var for ung, og jeg kunne fortsatt få meg en utdannelse å mulighet til nedbetaling!!! Så istedenfor å være imøtekommende, å hjelpe meg til å få orden på økonomien min, nektet de meg rentefritak, så i dag er gjelden min 5 ganger så høy, MINST! Dette er 12 år siden... Å her sitter jeg med enda dårligere økonomi, et barn til å forsørge og ingen mulighet til å spe på inntekten min..
Hva gjør jeg da, jo, jeg tar kontakt med gjeldsrådgiver på nytt, for nå er nesten all gjeld gått til tvangsinndrivelse. Jeg ber om hjelp, og dette tar virkelig sin tid.. Jeg begynte i oktober i fjor, og hun har enda ikke klart å skrive brev til kreditorene mine, så gjelda mi bare fortsetter å øke.
Det er ingenting i verden jeg skulle ønske mer enn at jeg kunne jobba rævva av meg i et år for å få dette nedbetalt. Men det har jeg jo selvsagt ikke muligheten til, da jeg som sagt er alene med to barn. Da mener jeg virkelig alene, de har ingen pappa som stiller opp, eller betaler bidrag, jeg har ingen familie i nærheten som kan avlaste meg, og besøkshjem er uaktuelt, da jeg "ikke kvalifiserer til dette".
Nei, Ære Være dem som har resurssterke foreldre og/eller besteforeldre som kan hjelpe til. Slik situasjonen min er i dag, har jeg ingen mulighet til å ta opp lån, slik at vi kan eie bolig isteden for å leie, vi får aldri reist på ferie, jeg må spare over lengre tid for å kjøpe barna mine de klærne de trenger. Jeg kutter ned på alt jeg kan, jeg skriver alltid handleliste, og jeg handler aldri mer enn det som er absolutt nødvendig.. Jeg skjønner bare ikke hva jeg skal kunne gjøre for  komme meg ut av dette gjeldshelvette som jeg er kommet opp i. Det hjelper ikke akkurat på syken at eldstemann aldri kan gå i svømmehallen eller på kino. Jeg er kommet inn i en veldig vond sirkel, å tro meg: hadde jeg kunnet ta noen valg på nytt, så hadde jeg valgt ALT annerledes...

Man må være veldig frisk og psykisk sterk i Norge i dag, for å ha problemer.....

mandag 4. april 2011

Hva kan jeg gjøre for å føre Wenche Foss' arv videre?

Åååh, i dag har vært en deilig dag. Vi har vært ute nesten hele dagen å sparket ball i det flotte været. Neste gang må jeg huske å ta med kameraet ut.
I dag har også vært en dag til ettertanke. Jeg så på bisettelsen av Wenche Foss på tv, og måtte jo da selvsagt felle noen tårer. For et nydelig menneske som er gått over, og for en flott bisettelse! Jeg vil tørre å påstå at Norge er blitt et fattigere land etter at alles Store Diva takket for seg. Men det er viktig å holde i hevd det hun levde å åndet for. Vi må bry oss om hverandre, være gode medmennesker. Vi må få lagt bort misunnelse, sjalusi og Janteloven, og ikke gå rundt å tro at vi er så innmari mye bedre enn naboen. På mange måter, så var det bedre før i tiden, da vi hadde den berømmelige slarvkjerringa bak gardinene. Selv om man ikke alltid likte det, så var det iallfall noen som brydde seg den gang. I dag er det mange som er alene. Det er forferdelig å lese i avisene at mennesker har ligget døde bak en dør i flere år uten at noen har savnet dem! Stakkars mennesker, tenker jeg da..
Nei, vi må begynne å vise mer kjærlighet i hverdagen. gi hverandre en klem oftere, eller bare si til noen vi er glad i at vi faktisk bryr oss om dem. I Spania blir du sett på som uhøflig hvis du ikke hilser på de du passerer på gata, selv om du ikke kjenner dem, du har gjerne aldri sett dem før. Her i Norge blir du nesten stempla som gal dersom du hilser på dem du møter på gata, Spesielt hvis du ikke har sett dem før...

Jeg skal iallfall gjøre det jeg kan for å føre den fantastiske arven til Wenche Foss videre.
Jeg hilser på alle jeg møter på gata, selv om jeg ikke har sett dem før, så tenker jeg at jeg har gitt dem noe, et smil, å ofte er det det som berger dagen til noen. Da føler jeg at jeg har gjort noe bra. Dette fører jeg videre til gutta mine, og det gir også dem glede..
Tenk hvis du bare hilser , eller smiler til et ekstra menneske hver dag? Jeg kan love deg at det ikke bare er deg det kommer til å gjøre godt, og det beste er at det faktisk er helt gratis :)

lørdag 2. april 2011

Hvordan oppfører vi oss mot hverandre?

Jeg kjenner at jeg er litt lei meg i dag. Jeg sitter å filosoferer over tilværelsen, og det er et par valg jeg har gjort som jeg virkelig skulle ønske var ugjort i løpet av min tid. Jeg vet ikke helt hvor mye jeg vil skrive om det her, for det er litt tøfft for meg.
Jeg føler at verden er grusom.. Har fulgt litt med på dette Farmen-styret, og selv om Ståle kanskje oppfører seg som en komplett idiot, så stiller jeg meg spørsmål ved hvem som har gitt folk rett til å uttale seg på den måten de uttaler seg på til kona hans på nett.. Hva er det som får folk til å ta seg friheten til å fortelle henne at hun MÅ skille seg fra denne mannen?? Det er ALLTID flere sider av en sak, og vi skal huske på at det vi ser på tv er klippet sammen slik at det skal fremstå for å provosere.. Hvem vet; kanskje Ståle er betalt av TV2 for å oppføre seg på denne måten??

Uansett, så synes jeg Janteloven står alt for sterkt i dette landet, og jeg synes det er skikkelig urettferdig at folk gjør seg opp en mening om slike personlige ting, uten å i det hele tatt kjenne vedkommende de henger ut på en slik måte. Hva er det som gjør at de tror de er så mye bedre selv??
Jeg bare spør....

fredag 1. april 2011


Det ble ikke mye hvil da lillegutt hadde formiddagsluren sin ;) Ble litt kreativ, så sa lagde jeg denne lille eska :)

Veldig fornøyd :)

Jippiii:) Har vært hos legen med lillegutt, og han er MYE bedre :) Så nå kan vi gå over på ventolin i kolbe å pakke bort pustemaskina for denne gang :) Det er godt å tenke på, det :)
Nå ligger han å hviler formiddagslur, så jeg tenkte jeg skulle se om jeg finner noen interessante blogger å følge her. I dag er nok en deilig dag!

Er det mulig??

Leste i avisen i dag om hun jenta som har svindlet folk for masse penger med å begi seg ut for å være kreftsyk. Det er helt utrolig hvor frekke folk kan være! Hva er det som får et menneske til å gjøre noe slikt?? Håper virkelig hun blir straffet HARDT for sin "lille spøk"..
Tenk å utnytte andre mennesker på den måten. Jeg skjønner ikke at det går an! Jeg bare kjenner hvor innmari provosert jeg blir over så uærlige mennesker, og for alle de ødelegger for med bare å tenke på seg selv!
Forferdelig, føler med dem som er blitt lurt!!

Ellers i dag har jeg bakt brød :) Det ble aldeles nydelig. Så kom jeg meg på NAV, og der gikk det mye enklere enn jeg hadde trodd, for dersom lillegutt fortsetter  være så syk, så kommer de til å støtte meg likevel, og det er jo bra :)
I morgen skal vi til legen på kontroll for å se om det trengs ny penicillin for lungebetennelsen. Håper vi slipper, men da jeg så hvor sliten å tungpustet han ble i går, etter å ha vært ute bare litt, så gjenstår det å se..